Termékek Menü
   

Omlós Vajas szívkekszek

Omlós Vajas szívkekszek

"Ami szívből jön és amit a saját kezünkkel készítünk, sokkal személyesebb ajándék.

Akinek van kedve 2 féle mérettel egymásra ragasztva, de ha nincs csak simán a szív alakú kekszek több méretben

más-más színes cukorral díszítve, több napig is eltartható, puha omlós kekszek lesznek belőle..."

Hozzávalók:
 
60 dkg liszt, 
40 dkg rama,
20 dkg porcukor,
1 csipet só, 
4 db tojássárgája, 
1 db vanília kikapart belseje
 
Elkészítés:
 
A lisztet a ramaval elmorzsoljuk, hozzáadjuk a többi hozzávalót, és jól összegyúrjuk, míg össze áll, majd  betesszük a hűtőbe kb 1 órára, hogy könnyebb legyen vele dolgozni.
Lisztezett deszkára tesszük, kinyújtjuk őket és kiszúróval 2 féle méretű szívformákat szaggatunk belőle. De lehet csak 1 félét is, ha csak simán a szív alakú kekszeket szeretnénk. Sütőpapírral bélelt tepsire tesszük és a 180 fokra előmelegített sütőben kb 8-10 perc alatt épp csak egy pici színt kapjon megsütjük.
Miután megsültek és kihűltek, megkenjük pici tojásfehérjével ha akarjuk összeragasztjuk a kicsit a nagyobbal, és óvatosan színes cukrokkal szórjuk meg. Majd tálcán hagyjuk picit, hogy megkössenek.
Színes cukor készítése:
Kristálycukor 4-5 evőkanálnyi, ételfesték pár csepp, tízórais zacskó
A cukrot beletesszük a zacskóba, rátesszük az ételfestéket.( ha úgy gondoljuk a végén, hogy kell még bele akkor nyugodtan) A zacskó száját összefogva jól összerázzuk, morzsoljuk, nyomorgatjuk egész addig, míg úgy gondoljuk egyenletes színe lett neki. Egy kicsit nyirkosnak fog tűnni a cukor, de egy tálcára, tiszta konyharuhára téve pár óra alatt kiszikkad. Érdemes előzőnap elkészíteni, hogy szépen kiszáradjon.  
 
Tartalomhoz tartozó címkék: BLOG
f