Termékek Menü
0
   

Kakaós piskótaszívek

Kakaós piskótaszívek "Szerintem a legkönnyebben elkészíthető édesség, és nagyon finom, biztosan nem okoz csalódást. Bármikor érdemes elkészíteni csak más féle kiszúró kérdése. Sima kakaós piskótából készül egy nagyon finom puncs ízű vajas krémmel. Ha csak felnőttek eszik, akkor pár csepp rumot is tehetünk a krémbe."

Kakaós piskótaszívek

Hozzávalók:

4 db tojás, 

5 evőkanál víz,

17 dkg cukor,

17 dkg liszt,

2 ek. kakaópor,

1/2 csomag sütőpor,

Sütésnél a forma kikenéséhez, 5 dkg rama margarin,

1 evőkanál liszt,

A krémhez: 

1 csomag puncs puding,

1 evőkanál cukor,

300 ml tej,

10 dkg porcukor,

10 dkg rama,

1 vanília kikapart belseje

Elkészítés:

A tojásokat szétválasztjuk, külön tálba a fehérjét és a sárgáját. A tojások sárgáját a cukorral fehéredésig keverjük, hozzáadjuk a vizet, összekeverjük. A lisztet az átszitált sütőport, is belekeverjük. Majd a kemény tojásnak felvert fehérjét is hozzáadjuk. Óvatosan forgassuk bele, nehogy összetörjük. Margarinnal kikent, lisztezett tepsiben elterítjük és megsütjük. Hosszúkás nagy alakú tepsiben süssük meg. ( Mintha piskóta tekercset szeretnénk készíteni.  180 fokon, 15 percig.

A krémhez a puncs pudingot a tejben az 1 ek cukorral sűrűre főzzük, majd kihűtjük. Amíg hűl a ramat és a porcukrot kikeverjük, hozzáadjuk a vanília kikapart belsejét is. Ha kihűlt a puding, a két krémet habverővel összekeverjük. A kihűlt piskótából szív alakú formával mintákat szaggatunk, félbe vágjuk őket, az alsó lapra nyomózsák segítségével krémet töltünk, rátesszük a tetejét. Porcukorral meghintve tálaljuk.

forrás: www.amiakonyhambolkikerul-hu.webnode.hu

Tartalomhoz tartozó címkék: BLOG
f