Termékek Menü
0
   

Macaron egyszerűen

Macaron egyszerűen A tökéletes macaron egyszerűen. Nagyon finom, fehércsokival és vaníliával.

Macaron egyszerűen

Hozzávalók: 

3 tojás fehérje

210 gramm porcukor

125 gramm mandulaliszt (darált mandula)

30 gramm kristálycukor

4 csepp gél(!) ételfesték

Krém:

10 dkg fehér csokoládé

1 vanília kikapart magjai

1-2 dl habtejszín

1 dkg teavaj

Elkészítés:

A porcukrot és a mandulát összekeverjük és leszitáljuk.

A rostán fennakadó nagyobb darabkákat kidobjuk.

A tojások fehérjéit gépi haberővel elkezdjük habosítani.

Közben több részletben hozzászórjuk a kristálycukrot, majd addig verjük, míg kemény hab lesz.

Ekkor hozzáadjuk az ételfestéket és a továbbiakban nyeles hablapáttal keverjük óvatosan egyenletesre.

Az átszitált cukros mandulát több részletben a hablapáttal beleforgatjuk óvatosan a habba. Fel fogja venni, ne ijedjünk meg!

Krémes, sima masszát kapunk, ha a hablapáttal kicsit kiemelünk belőle, szalagosan, szakadozva folyik le a massza, majd pár másodperc elteltével a többihez "olvad" - ekkor lesz jó! Vigyázzunk, mert akár könnyen túl is keverhetjük, inkább többször ellenőrizzük az állagot.

Töltsük a masszát sima csöves (12-es) habzsákba és szilikonos sütőpapírral bélelt tepsire nyomjunk kis 10 vagy 20 Ft-os nagyságú köröket egymástól legalább egy macaron-nyi távolságra.

A tepsi alját egyik tenyerünkkel ütögessük meg, ezáltal a légbuborékok eltávoznak a habcsókokból.

20 percig hagyjuk őket állni, ezalatt előmelegítjük a villany(!) sütőt 150 fokra.

12-14 perc alatt készre sütjük őket. Ne lötyögjön a belsejük, de a tetejük már ne legyen puha. A sütés kezdete után pár perccel már talpacskákat kell növesszenek. Hagyjuk a sütőpapíron kihűlni a mandulás csókokat, majd tapasszunk össze egyet-egyet a ganache-al.

Ganache:

A fehér csokit kissé megolvasztjuk, a tejszínt megmelegítjük, de nem forraljuk!

forrás: www.nassolonaplopo.hu

Tartalomhoz tartozó címkék: BLOG
f